Lotus F1 team bevestigt Maldonado voor 2016

21 september 2015 — Pastor Maldonado zal ook volgend jaar voor het Lotus F1 team rijden, zo heeft de renstal laten weten.


Pastor Maldonado werkt momenteel zijn tweede seizoen voor het Lotus F1 team af maar daar zal dus nog een derde seizoen aan toegevoegd worden, althans indien de financieel geplaagde renstal ook volgend jaar op de startgrid staat.

Het Lotus F1 team heeft immers bevestigd dat Maldonado ook volgend jaar voor de renstal zal rijden. Zijn racezitje heeft Maldonado in belangrijke mate te danken aan PDVSA, de staatsoliemaatschappij van Venezuela.

“Het is positief voor de toekomst van het lotus F1 team dat we Pastor officieel kunnen bevestigen voor volgend seizoen,” aldus Gerard Lopez, de voorzitter van het Lotus F1 team. “Iedereen in Enstone kan getuigen wat voor een geweldig iemand hij is om mee samen te werken en we weten allemaal tot welke prestaties hij in staat is op de baan. Pastor vervoegde ons team met een meerjarige overeenkomst en dit een bevestiging van ons vertrouwen in hem. We hopen dat we in de nabije toekomst nog bijkomend positief nieuws over het team kunnen brengen.”

Lotus zou naar verluidt in onderhandeling zijn met de Franse autoconstructeur Renault over een eventuele overname van de renstal. Vorige week liet Renault-baas Carlos Ghosn weten dat Renault niet langer als motorenleverancier in de Formule 1 zou fungeren.

Wat Romain Grosjean, de teamgenoot van Maldonado, betreft is er veel minder duidelijkheid. Volgens de laatste berichten zou Grosjean in 2016 zeker niet voor het Lotus F1 team rijden. Grosjean bevestigde in Singapore wel dat hij een beslissing heeft genomen met het oog op volgend seizoen. Er zijn sterke geruchten dat Grosjean volgend jaar voor het nieuwe F1-team van Gene Haas zou gaan rijden, het Haas F1 team.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België