Lotus F1 team mist technische keuring in Abu Dhabi

26 november 2015 — Het Lotus F1 team heeft de technische keuring in Abu Dhabi gemist.


Normaal gesproken vindt er op donderdag, de dag voorafgaand aan de start van een raceweekend, steeds een technische keuring plaats van de F1-bolides die zullen deelnemen. Lotus slaagde er echter niet in om beide wagens op tijd klaar te krijgen.

De FIA heeft in een mededeling laten weten dat de wagens met startnummer 8 (Grosjean) en startnummer 13 (Maldonado) technische gekeurd zullen worden voor aanvang van de eerste oefensessie. Die eerste oefensessie start om 13u lokale tijd, 10u Belgische tijd.

Als reden voor het missen van de technische keuring gaf het Lotus F1 team aan dat bepaalde onderdelen te laat op het circuit gearriveerd zijn. Gisteren viel het in de F1-paddock ook al op dat er zo goed als geen personeel van Lotus te bespeuren was, wat uiteraard weer tot heel wat speculaties leidde.

Normaal gezien is het ook de bedoeling dat Renault tijdens het raceweekend in Abu Dhabi, of kort daarna, aankondigt dat de overname van het Lotus F1 team is afgerond. Voorlopig is ook hierover echter nog geen duidelijkheid.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België