Lotus geeft systeem van dubbele DRS op

31 oktober 2012 — Het team van Lotus is reeds geruime tijd bezig met de ontwikkeling van een eigen systeem van dubbele DRS. De kans is echter zeer klein dat Lotus het systeem tijdens de laatste drie races van het seizoen nog zal gebruiken.

image
Dubbele DRS, het werd recent nog succesvol geïntroduceerd op de Red Bull RB8. Vooral Mercedes introduceerde het als eerste team, waarna veel andere teams het ook begonnen ontwikkelen voor hun eigen wagen.

Ook Lotus was één van die teams en al verschillende maanden is Lotus ermee bezig. Het was op een bepaald moment zelfs de bedoeling dat Lotus haar dubbele DRS ging introduceren tijdens de GP van België. Uiteindelijk werd de introductie van het systeem meermaals uitgesteld en heeft Lotus het nog steeds niet gebruikt tijdens een race.

En het ziet er niet naar uit dat het nog zover zal komen. Bij Lotus laten ze immers weten dat het zo goed als zeker is dat het systeem niet geïntroduceerd zal worden in de resterende drie races.

“Het is onze bedoeling om te begrijpen hoe we het kunnen gebruiken terwijl de gevolgen van het systeem zo goed mogelijk te voorspellen zijn,” aldus James Allison, de technisch directeur van Lotus. “Gezien de problemen die we reeds gekend hebben denk ik dat het niet realistisch is dat we het tijdens de resterende races zullen gebruiken.”

Ondertussen ontwikkelde Lotus wel een eigen uitlaatsysteem dat het zogenaamde Coanda-effect moet verwezenlijken. Dat effect werd succesvol bij verschillende teams geïntroduceerd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België