Lotus kent door financiële problemen een moeilijke start in Japan

24 september 2015 — Het Lotus F1 team kende geen al te beste voorbereiding voor het raceweekend in Suzuka.


Vorige week werd een rechtszaak tegen het Lotus F1 team uitgesteld tot vlak na de GP van Japan, maar nog voor het raceweekend in Japan goed en wel van start is gegaan duiken er al nieuwe problemen op voor Lotus.

Normaal gesproken arriveert het grootste deel van de cargo enkele dagen op voorhand maar de cargo van het Lotus F1 team arriveerde pas deze namiddag op het circuit van Suzuka. Naar de oorzaak moet er echter niet ver gezocht worden. De financiële problemen van de renstal liggen namelijk aan de oorzaak van de laattijdige levering.

De renstal zit met een betalingsachterstand en omdat er een factuur niet betaald werd kon het deze namiddag niet op tijd haar intrek nemen in de hospitality-unit. Voor de middagmaaltijd moest er dan ook uitgeweken worden naar een andere locatie. Romain Grosjean ging zelfs bij Renault eten, ook al is het momenteel Mercedes dat motoren levert aan het Lotus F1 team.

De bijeenkomst met de pers, die traditioneel op donderdag plaatsvindt kon eveneens niet plaatsvinden in de hospitality-unit van Lotus en vond dan maar plaats te midden van de F1-paddock.

Zorgwekkende taferelen dus bij het Lotus F1 team en dan moet het ergste misschien nog komen. Daags na de GP van Japan moet het lotus F1 team immers voorkomen bij de rechtbank.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België