Lotus kent geweldige wedstrijd in Hongarije

01 augustus 2010 — Bij de Maleisische renstal Lotus wisten zowel Jarno Trulli als Heikki Kovalainen vandaag de finish te bereiken. Niets dan tevredenheid dus bij Lotus.

Allereerst hebben we vandaag een erg tevreden Heikki Kovalainen die in Hongarije veel Finse supporters op hun wenken heeft kunnen bedienen. Kovalainen verloor in eerste instantie wel enkele plaatsen tijdens zijn start. Vervolgens kon hij zijn race makkelijk controleren en eindigde hij als 14de.

“Ik denk dat we vandaag het hoogst haalbare hebben weten te bereiken met onze T127. We gingen er vanuit dat ik Timo Glock snel zou kunnen passeren en ons plan verliep inderdaad naar wens. Tijdens de start verloor ik wel enkele plaatsen maar dankzij de Safety Car maakte ik weer meerdere plaatsen goed. Vanaf toen kon ik de wedstrijd goed controleren en maakte ik dan ook geen foutjes meer. Het hele team kent vandaag een geweldige dag”, aldus Heikki Kovalainen.

image

Teamgenoot Jarno Trulli moest vandaag genoegen nemen met de 15de eindplaats. De Italiaan is eveneens zeer tevreden over het bekomen resultaat.


“Ik was gedurende het hele weekend al sterk. Vandaag kon iedereen duidelijk zien dat het team altijd hard is blijven werken. Ik kende een goede start en daardoor won ik al snel 3 plaatsen. Toen ik Glock passeerde voelde ik me erg comfortabel in mijn wagen. Ik geraakte Heikki niet voorbij omwille van de strategie, maar het voordeel bleef binnen het team. Vandaag bereikten we onze doelstellingen voor de wedstrijd”, zo verklaarde Jarno Trulli.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België