Lotus tevreden na bemoedigende kwalificatie

14 maart 2015 — Het is lang geleden dat we dit nog eens hebben gezien. Beide Lotus rijders gingen door naar het derde kwalificatie gedeelte. Dit is geleden van de GP van Amerika in 2013 dat dit nog eens gebeurde.


Lotus zal blij zijn dat ze hun Renault-krachtbron vaarwel hebben gezegd en nu een krachtbron van Mercedes onder de motorkap hebben. Het team slaagde er immers nog eens in om met beide wagens door te stoten naar het derde gedeelte van de kwalificatie. Romain Grosjean en Pastor Maldonado waren in Melbourne goed voor de negende en tiende tijd.

Romain Grosjean is dan ook erg tevreden met de prestatie van het team. “Ik ben vooral blij voor de jongens in de garage en in de fabriek dat we erin geslaagd zijn Q3 te halen. We waren ervan overtuigd dat we een goede wagen hadden, want in de wintertests ging het ook goed. We staan ongeveer waar we dachten te staan. Maar het pak ligt dicht bij elkaar. Als ik nu twee tienden sneller was, dan stond ik zevende op de grid. Maar we mogen tevreden zijn. De langere runs zien er ook goed uit, dus ik ben benieuwd wat we morgen kunnen doen.”

Ook Pastor Maldonado is te spreken over de nieuwe Lotus bolide. “Ik denk dat we mogen spreken van een goed resultaat. Beide wagens in de top tien is een goed begin van het seizoen. We staan er als team beter voor dan vorig jaar. Hopelijk gaat het morgen ook goed.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België