logo
 

Lotus met nieuwe neus naar Texas

23 oktober 2014 — Lotus heeft ervoor gekozen om met een nieuwe neus de GP van Amerika in Texas aan te vatten.

image
Hopelijk wordt het een mooier exemplaar dan de neuzen die nu op de wagens van Grosjean en Maldonado worden gemonteerd. De huidige neus is immers een assymetrisch, gespleten neus. Mooi gezegd is het niet de neus van Lotus die de schoonheidsprijs wint. Maar het is niet omdat de neus lelijk is, dat Lotus een andere neus mee zal nemen naar Amerika. Lotus denkt al aan het seizoen 2015.

Vanaf volgend jaar zijn de lange puntneuzen, zoals deze van Lotus; Force India en Toro Rosso, verboden te gebruiken. Dit om de neuzen ‘mooier’ te maken. Lotus heeft dus besloten om een eerste prototype te testen van een lage neus die er zal uitzien zoals de neuzen van Mercedes of Ferrari. De nieuwe neus zal enkel getest worden tijdens de eerste vrije training op vrijdag. Wie er mee gaat rijden, Grosjean of Maldonado, is nog niet bekend.

Nick Chester, technisch directeur bij Lotus, heeft het volgende te zeggen over de nieuwe neus: “Elk team wordt naar de kant van de lage neus geduwd. De regels zeggen dat nu éénmaal zo. We zullen de neus gaan testen met het oog op het seizoen dat komen gaat. We willen vooral de aerodynamische kant van het verhaal vergelijken met de windtunnel.”

“We proberen niet dit jaar enigszins nog te redden met deze nieuwe neus. We stoppen alle inspanningen in de wagen voor 2015. We testen hem enkel in de eerste vrije training, met als doel om een stapje voor te zijn voor volgend seizoen. We focussen ons wat vroeger dan normaal op het volgende seizoen, waardoor we niets nieuws meer zullen doen voor onze huidige wagen,” aldus Nick Chester.

Voor Lotus zal er dus waarschijnlijk opnieuw geen goed resultaat inzitten in Amerika. Wat een contrast met vorig seizoen, toen Romain Grosjean tweede werd in Texas!

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België