logo
 

Lotus mikt hoog

12 juni 2010 — Lotus Racing had een wisselvallige dag. Aan de ene kant van de garage ging het goed, de andere zag meer werk dan hen lief was.

Bij het debuut voor Lotus Racing in Canada bewezen de ambitieuze geel-groenen wederom hun snelheid. Ze bleven comfortabel voor hun voornaamste rivalen: de andere nieuwe teams. Ze hadden zich vooraf hoge doelen gesteld door te beweren voor punten te gaan in Canada, maar voorlopig komen ze nog wat snelheid tekort op het middenveld.
Heikki Kovalainen kon zijn volledige programma afwerken, maar worstelde wat met het circuit.

“Beide sessies verliepen vrij goed vandaag. Omdat het circuit bijna nooit gebruikt wordt was het in het begin erg vuil, en zelfs aan het einde van de tweede oefensessie was er weinig grip te vinden. Het voelde een beetje als de eerste stage van de Rally van Finland vanochtend, dus het kan enkel verbeteren vanaf hier!”

Kovalainen finishte in de tweede oefensessie slechts zeven tienden achter Jaime Alguersuari, en kijkt positief aan tegen de kwalificatie.

“Het team leverde geweldig werk vandaag met de balans van de auto. Onze lage-downforce setup lijkt goed te werken, en het is bemoedigend dat we niet ver achter de Toro Rosso’s zitten. Misschien dat ik met hen zal kunnen strijden in de kwalificatie, en zien wel waar we uitkomen. We gaan ons focussen om de achterkant van de wagen onder controle te houden, maar we geraken er wel, dus aan mijn kant van de garage werkt alles volgens plan”

Aan die andere kant van de garage zagen we een teleurgestelde Jarno Trulli, die meer tijd dan hem lief was doorbracht in zijn pitbox.

“Het is een moeilijke dag geweest, maar we moeten verder vanaf hier. Ik blijf positief, het is immers nog steeds ons eerste seizoen, en we zijn amper acht races ver. Ik heb genoeg ronden kunnen rijden om een setup te vinden waar ik me comfortabel bij voel. Ik heb gevoeld dat zowel de harde als de zachte bandencompound erg veel last hebben van degradatie, maar na vandaag wil ik vooral het team bedanken voor al het harde werk dat ze geleverd hebben om de problemen op mijn wagen te verhelpen. Hopelijk lacht het geluk ons morgen iets meer toe”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België