Lotus Renault van euforie naar teleurstelling

28 augustus 2011 — Bij Lotus Renault waren ze gisteren nog euforisch over het behaalde resultaat in de kwalificaties. Bruno Senna reed bij zijn debuut naar de zevende startplaats, terwijl teamgenoot Vitaly Petrov vanaf de tiende plaats vertrok. Bij de start ging het echter mis toen Bruno Senna iets te overmoedig remde en daarbij Alguersuari uit de race ramde. Ook Petrov verloor wat terrein, maar finishte uiteindelijk toch in de punten, op een negende plaats.

image

Toch zijn ze tevreden bij Lotus Renault over hun snelheid dit weekend. De updates bleken te werken, en ook over Senna waren ze tevreden. Al hadden ze geluk dat Petrov de wagen over de finish kreeg met remproblemen.

“Ik denk dat we een grote stap vooruit gezet hebben dit weekend. Ik reed voortdurend in de top tien en kon de Mercedes wagens volgen, dus we moeten in deze richting blijven werken”, liet de Rus zich ontvallen.

“De wagen was erg sterk in de bochten en bij het remmen, al had ik op het einde wel remproblemen. Ik ben blij dat ik de finish gehaald heb want ik had totaal geen remmen meer vooraan. Maar ik ben best tevreden met dit weekend.”

Bruno Senna reed voor het eerst sinds vorig jaar weer een race en had tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie al laten zien dat hij een goede vervanging is voor de bittere Nick Heidfeld. Toch kan de Braziliaan niet tevreden terugblikken op de race. Vooraf zei hij dat deze kans aanvoelde als ‘kerstmis en mijn zwaarste examen tegelijkertijd’. Wel, dan kunnen we stellen dat hij gebuisd is en op herexamen mag komen in Italië.

“Spijtig genoeg maakte ik een fout in de eerste bocht. Dat ontnam me de kans om iets te forceren onder de favorieten. Ik moet eerst en vooral mijn excuses aanbieden aan Jaime (Alguersuari) voor mijn fout,” aldus de berouwvolle Senna.

“Door mijn fout moest ik binnenkomen voor een nieuwe voorvleugel en ik reed een tijdje alleen rond en voelde me best wel eenzaam achteraan het veld!” Hij verloor dan wel zijn plaats, maar niet zijn humor.

“Nadat ik mijn drive-through had gedaan kon ik langzaamaan wat vooruitgang boeken in de race, maar ik had uiteraard hoger willen eindigen dan de 13de plaats. Maar nu ga ik vooral focussen op een van mijn andere favoriete circuits, dat van Monza.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België