Lotus-rijders wilden meer

06 juli 2013 — Kimi Raikkonen en Romain Grosjean zijn niet geheel tevreden over zijn laatste ronde in Q3. image

De eerste sector blijkt voor meerdere rijders een tandenknarser, zo ook voor Kimi Raikkonen en Romain Grosjean. De Lotus-rijders eindigden dan wel respectievelijk vierde en vijfde, wat een mooi resultaat is, maar toch zijn ze niet helemaal tevreden.

“De wagen voelde goed aan vandaag, maar tijdens mijn ultieme ronde had ik wat moeite op de voorbanden op de juiste temperatuur te krijgen. Daardoor liet ik nogal wat tijd liggen in de eerste sector. Dat komt waarschijnlijk door het verkeer dat ik tijdens mijn outlap te verwerken kreeg. Ik kon niet voldoende pushen om mijn banden op te warmen. De derde plaats was zeker mogelijk, maar de vierde plek is ook nog steeds een goede uitgangspositie voor de start van de race.” legde Raikkonen uit.

Ook bij Romain Grosjean weerklonk dezelfde lichte ontgoocheling. “De vijfde plaats is een uitstekend resultaat, maar eigenlijk ben ik niet helemaal tevreden over mijn laatste snelle ronde. In de eerste sector liet ik enkele tiende liggen.” Ook de Fransman kreeg zijn banden niet in het juiste temperatuurvenster tijdens zijn outlap.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België