Lotus: sponsorgeld Pastor Maldonado twee jaar vooruitbetaald

07 oktober 2015 — Ondanks de vele geruchten over de toekomst van Pastor Maldonado was er voor de Venezolaan eigenlijk nooit een vuiltje aan de lucht.


De voorbije maanden circuleerden er geruchten dat Pastor Maldonado zijn racezitje bij het Lotus F1 team zou verliezen. Ook werd er gespeculeerd dat hij naar een andere renstal zou overstappen. Volgens teambaas Federico Gastaldi had Maldonado echter niets te vrezen, zijn racezitje kwam immers nooit in gevaar.

“We tekenden een overeenkomst met Pastor Maldonado voor drie jaar,” aldus Gastaldi tegenover F1i. “In Singapore bevestigden we simpelweg de deal die we reeds overeen waren gekomen met de sponsors. Zoals afgesproken maakten we de overeenkomst een week voor de GP van Singapore bekend.”

“Wanneer ik hoorde vertellen dat ‘Pastor hier of daar naartoe gaat’ of iets over zijn sponsors gesuggereerd wordt, dan maakte dat eigenlijk weinig uit. Ik begrijp de geruchten over zijn sponsors dan ook niet, zijn sponsors betaalden op voorhand. Ik begrijp dan ook echt niet waarom men die geruchten lanceert. Hij heeft een overeenkomst voor drie jaar die eind 2016 eindigt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België