Lotus stopt met ontwikkeling van haar wagen

06 september 2014 — Het team van Lotus heeft te kennen gegeven dat het stopt met de ontwikkeling van haar wagen.

image
De verwachtingen bij Lotus lagen hoog voor dit seizoen. Na een succesvol seizoen in 2013 hoopte de renstal definitief de kloof met de absolute top te dichten. Het tegenovergestelde was echter waar.

Lotus deed een enorm stap achteruit in plaats van een stap vooruit. De renstal ontwikkelde een gespleten neus voor haar wagen, maar het liep al van bij het begin mis. Lotus opteerde ervoor om de eerste wintertest te missen, een achterstand die het nooit meer zou goedmaken. Ook de Renault-motor en de vele problemen daarmee waren een serieuze handicap voor de renstal.

Dat Lotus de ontwikkeling van haar wagen stopt kwam aan het licht na de commentaar van Romain Grosjean na afloop van de eerste twee oefensessies op het circuit van Monza.

“We hebben enkele problemen met de aërodynamische standvastigheid van de wagen. Het is een probleem dat we sinds de eerste dag hebben en dat niet voor de volle honderd procent kan opgelost worden tijdens dit seizoen”, zei een terneergeslagen Romain Grosjean na de tweede oefensessie. Tijdens die tweede oefensessies moest Grosjean niet alleen zijn teamgenoot, maar ook beide Marussia’s laten voorgaan.

“We beschikken nu op zijn minst over de tools om de problemen te detecteren en te meten. We kunnen nu proberen om onderdelen te maken om het minder problematisch te maken.”

“We zijn nu echter bezig met de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen. Er zullen geen ontwikkelingen meer plaatsvinden voor de wagen van dit seizoen,” besluit de Fransman.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België