Lotus verhoogt druk op Vettel

24 april 2013 — Het Lotus-team wil ervoor zorgen dat regerend wereldkampioen en huidig WK-leider Sebastian Vettel begeeft onder de druk van Kimi Raikkonen. image

De Fin startte afgelopen zondag vanop de achtste plaats om uiteindelijk als tweede te eindigen. In Melbourne slaagde Raikkonen er ook al in om de overwinning te pakken na vanop de zevende startplaats te zijn vertrokken. Een mindere kwalificatie is voor Raikkonen dus nog geen reden tot pessimisme.

Sebastian Vettel pakte in Bahrein een dominante overwinning, met beide Lotus-rijders achter hem. Maar door de tweede plaats blijft Raikkonen dicht in het spoor van de Duitser, want zijn achterstand bedraagt nog altijd maar tien punten. Met het huidige puntensysteem is dit slechts een minimale achterstand.

“Hij zal zeker druk zetten op Vettel. Wij zullen dan ook alles doen om hem te helpen om op de juiste manier druk te zetten, en misschien kraakt Sebastian dan wel onder die druk. We weten al lang dat Kimi op een uitzondering na alle races uitrijdt, en dat niemand hem zal tegenhouden om nog heel veel races uit te rijden.” legt teambaas Eric Boullier uit.

De vraag blijft nu of Lotus genoeg middelen heeft om Raikkonen een wagen te bieden die tot het einde van het seizoen kan meestrijden om de overwinningen. Boullier is er van overtuigd dat de titel haalbaar is voor zijn team.

“Ik ben de jongens in Enstone zeer dankbaar voor het fantastische werk dat ze leveren. Ik weet wat er nog moet komen dus ik vind dat de ontwikkeling van de E21 zeer goed verloopt. Het wordt zeker interessant om te volgen”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België