Lotus wederom erg sterk

24 oktober 2010 — Ondanks enkele schuivers en de uitvalbeurt van Jarno Trulli was Lotus Racing weer het beste 'nieuwe' team. Heikki Kovalainen bleef overeind in een spektakelrijke race en eindigde op 3 plaatsen van de punten, met achter zich de twee HRT-rijders.

“Dit is weer een uitstekend resultaat voor ons team” aldus Kovalainen, die zei erg genoten te hebben van deze race.

“Het team heeft de hele race door telkens de juiste beslissingen gemaakt en we zijn goed uit de problemen gebleven”, vervolgt Kovalainen, die het racen op het verregende Korean International Circuit prima beviel. “Ik had het wel naar mijn zin. Het was inderdaad wat donker op het einde, maar daar had iedereen mee te maken.”

“Onze tiende positie bij de constructeurs had in gevaar kunnen komen door de lastige omstandigheden, maar we hebben de race toch weer naar ons toe weten te trekken.”

Jarno Trulli kende wederom geen geluk in de race. Ditmaal zorgden hydraulische problemen voor de opgave. “De stuurbekrachtiging begon kuren te vertonen tijdens de safetycar-periode en ik verloor de controle”, legt hij uit. Trulli kwam daarop in aanraking met Bruno Senna en verloor zo zijn voorvleugel, waarna hij de pits opzocht. “Het team probeerde de auto nog te repareren en me weer de baan op te krijgen, maar er was geen beginnen meer aan.”

image

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België