logo
 

Lotus wil opnieuw op het podium in Singapore

15 september 2012 — Het team van Lotus kende in verhouding tot de races daarvoor een iets minder goed raceweekend in Monza. In Singapore wil het team echter opnieuw op het podium staan.

Tijdens de GP van Italië in Monza zag het rijdersduo er eenmalig anders uit. Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio verving de geschorste Romain Grosjean die in Singapore opnieuw het stuur van hem overneemt.

Bij Lotus waren ze erg tevreden over de prestaties van de Belg, al was er ook enige teleurstelling omwille van het feit dat de wagen simpelweg niet competitief genoeg was. Dat bewijst ook de prestatie van Kimi Raikkonen. Daar waar de Fin in Hongarije bijna met de zege aan de haal ging en hij ook in België goed presteerde, kwam de Fin deze keer nooit echt in de buurt van het podium.

In Singapore, de allereerste nachtrace in de Formule 1, moet alles opnieuw een stuk beter verlopen. Er worden enkele nieuwe onderdelen geïntroduceerd zodat de prestaties een stuk beter zouden moeten zijn.

“Monaco was niet goed voor ons, maar Valencia was fantastisch. Er is geen enkele reden waarom Singapore niet zoals Valencia zou kunnen zijn. Net als op elk ander stratencircuit is het echter enorm moeilijk om in te halen. Het zal dan ook enorm belangrijk zijn om zo veel mogelijk naar voor op de grid te starten,” aldus Raikkonen. “Het mag duidelijk zijn, het podium is opnieuw ons doel. We hebben dit seizoen reeds zes podiumplaatsen behaald en de voorbije races behaalden we evenveel punten als de toprijders. We slaagden erin om alles uit ons pakket te halen en hopelijk kunnen we dat ook de komende races.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België