logo
 

Lotus wou eerst met Toyota samenwerken

20 september 2010 — Enige tijd geleden speculeerde de Italiaanse pers over een mogelijke samenwerking tussen de renstal Lotus en autoconstructeur Toyota. Lotus zou dan motoren van Toyota aankopen terwijl uiteindelijk Renault dat nu officieel zal doen.

Lotus zal vanaf komend seizoen met motoren van Renault rijden. Daar hoeven we ondertussen al niet meer aan te twijfelen. De Maleisische renstal zou volgens de Italiaanse pers wel eerst bij Toyota zijn gaan aankloppen en mogelijk kreeg het daar enkele motoren tijdelijk ter beschikking.

Lotus en Toyota wisten echter geen akkoord te bereiken maar de Japanse autoconstructeur zou vervolgens aangeboden hebben om het chassis van Lotus te bouwen. De prijs die Toyota vroeg zou abnormaal hoog zijn geweest maar Lotus zou van haar kant ook nog niet geweigerd hebben.

Nu rest ons enkel nog de vraag of Lotus de zogenaamde Ketteringham Hall nog zal proberen te verwerven. Zal men er een nieuwe fabriek bouwen? Zullen de huidige rijders van Lotus ook komend seizoen aanblijven?

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België