Lotus zo goed als zeker met Mercedes vanaf 2015

06 juli 2014 — Vanaf 2015 zal Lotus zo goed als zeker met Mercedes-motoren rijden in plaats van de huidige krachtbronnen van Renault. image

Lotus heeft dan wel nog een overeenkomst met Renault, toch lijkt het er sterk op dat Renault de overstap van Lotus naar Mercedes-motoren niet zal tegenhouden. Rémi Taffin, hoofd van Renault-Sport, geeft aan dat zijn bedrijf zich met één klant minder beter kan concentreren op Red Bull Racing, dat al jaren de grootste klant is van de Franse motorenbouwer.

“Ik denk dat wij meer zullen kunnen doen om de wensen van Red Bull te vervullen als we maar met drie teams werken, zonder onze andere klantenteams te verwaarlozen. Als Red Bull het goed gaat doen, dan is dat eveneens een voordeel voor onze andere teams.” aldus Taffin.

De Fransman geeft ook mee dat het verlies van inkomsten door het wegvallen van Lotus geen gevolgen zullen hebben voor Renault Sport.  “Met drie teams in plaats van vier voor volgend jaar zal dat uiteraard een verschil maken in onze inkomsten. Dit zal ons echter niet belemmeren om ons werk in 2015 of 2016 goed te doen, en mocht het nodig zijn kunnen we nog rekenen op de steun van Renault om Renault Sport weer bovenaan de tabellen te zetten.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België