Luca di Montezemolo vol lof over Mick Schumacher en Fernando Alonso

31 januari 2019 — Tijdens de presentatie van zijn boek over Ferrari-rijder Ignazio Giunti stak voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo de loftrompet af over Mick Schumacher en Fernando Alonso.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Farhan Al Bastaki (@farhanalbastaki) op

Mick Schumacher werd onlangs opgenomen in de Ferrari Driver Academy en zette zo opnieuw een stap in de voetsporen van zijn vader. Luca di Montezemolo is alvast opgetogen over het feit dat Mick bij Ferrari tekende.

“Ik ken Mick al zeer lang, eigenlijk al van toen hij nog in de wieg lag. Ik heb hem graag en vind hem een erg intelligente gast,” aldus di Montezemolo.

“We moeten hem echter ook de tijd geven om te groeien. Het is momenteel nog te vroeg om te zeggen of hij het talent van zijn vader heeft, ik hoop uiteraard van wel.”

Naast Mick Schumacher was de voormalig Ferrari-baas ook vol lof over Fernando Alonso, die van 2010 tot en met 2014 voor Ferrari reed. Luca di Montezemolo is ook blij voor Alonso dat hij afgelopen weekend de 24u van Daytona op zijn naam wist te schrijven.

“Ik ben erg blij voor hem, Fernando is een geweldige rijder,” zei Luca di Montezemolo. “Hij had het in het begin moeilijk om een teamspeler te zijn maar samen met Schumacher en Lauda is hij één van de sterkste en beste rijders in de geschiedenis van Ferrari.”

“Ik denk graag terug aan mooie momenten met hem in Maranello. Hij had geen makkelijk karakter maar hij gaf steeds alles en ging tot het uiterste.”

“Ik vind het alleen jammer dat hij in 2010 en 2012 er niet in slaagde om F1-kampioen te worden, ook al vocht hij steeds tot het bittere einde.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België