Luidere motoren nog steeds een prioriteit voor de Formule 1

25 maart 2015 — De motoren zijn ondertussen al een stuk krachtiger dan een jaar geleden, maar het geluid laat nog steeds te wensen over. Luidere motoren zijn dan ook nog steeds een prioriteit voor de Formule 1.


Toen vorig jaar de nieuwe V6-turbomotoren geïntroduceerd werden kwam er meteen veel kritiek. Niet alleen omdat de F1-bolides een stuk trager waren geworden, maar ook omdat de nieuwe F1-motoren er voor zorgen dat de Formule 1 veel stiller is geworden .

Een minder spectaculair geluid en het ontbrak de Formule 1 al aan het nodige spektakel. De Formule 1 is dan ook niet alleen op zoek naar kostenbesparingen maar ook naar manieren om de Formule 1 aantrekkelijker te maken voor de fans. Volgens Claire Williams, die Williams vertegenwoordigt in de F1 Strategy Group, is het luider maken van de F1 motoren dan ook nog steeds een prioriteit.

Vorig jaar werden reeds enkele pogingen om de F1-bolides opnieuw luider te maken, waaronder door een soort megafoon te monteren, maar die experimenten mislukten. Toch blijft de F1 Strategy group zoeken naar mogelijkheden om zowel het geluid luider te maken, alsook andere maatregelen om de Formule 1 aantrekkelijker te maken.

“Momenteel worden er gesprekken gevoerd waarbij de focus ligt op het veranderen van de motoren zodat ze opnieuw luider zijn, wat ook de fans willen. Ook de technische regelgeving ligt op tafel. Wijzigingen moeten de wagens meer toekomstgericht en innovatiever maken. Dat ligt er momenteel op tafel en daarover praten we zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen aan iets dat reeds een uitstekend platform is,” aldus Claire Williams.

“Indien dat er voor kan zorgen dat er meer fans naar de Formule 1 kijken en de duurzaamheid van de sport verbetert dan staat Williams daar voor de volle 100 procent achter,” besluit Claire Williams.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België