Maakt Alonso in de toekomst de overstap naar Porsche en het WEC?

22 november 2016 — Tijdens een videoboodschap voor Mark Webber, die afgelopen weekend afscheid nam van de autosport, heeft Fernando Alonso laten uitschijnen dat hij na de F1 de overstap naar Porsche en het World Endurance Championship wil maken.


Mark Webber nam het voorbije weekend afscheid van de autosport. Hij deed dat door met de 6 uur van Bahrein voor Porsche zijn laatste race in het WEC te rijden.

Heel wat rijders hadden een boodschap voor de Australiër maar vooral die van Fernando Alonso sprong eruit. De Spanjaard liet immers uitschijnen dat hij in de toekomst de overstap naar het WEC en Porsche wil maken.

“Je had een fantastische carrière en boekte ook heel wat succes bij Porsche,” zei Alonso. “Je hebt daar niet op mij gewacht. Het had mooi kunnen zijn maar ik denk dat je er nog zal rondlopen en ik zal je veel dingen vragen wanneer ik jouw avontuur vervoeg. Je bent een fantastisch iemand en ik wens je oprecht en vanuit mijn hart het allerbeste toe.”

Daarmee laat Alonso dus uitschijnen dat hij na zijn afscheid van de Formule 1 de overstap naar het WEC en Porsche zou willen maken. De Spanjaard wordt al langer gelinkt aan Porsche.

Zo zag het er lange tijd naar uit dat Alonso in 2015 voor Porsche aan de 24u van Le Mans zou deelnemen. Honda, de motorpartner van McLaren, blokkeerde echter het avontuur. Pijnlijk voor Alonso want uiteindelijk nam Force India-piloot Nico Hulkenberg zijn plaats in en de Duitser won meteen de prestigieuze race.

Komend seizoen zal Alonso gewoon voor het McLaren F1 team rijden en de teamgenoot van onze landgenoot Stoffel Vandoorne zijn.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België