Maakt opstappen topman Volkswagen een deelname aan de Formule 1 mogelijk?

28 april 2015 — Na een ongeziene machtsstrijd aan de top van Volkswagen is Ferdinand Piëch, de bestuursvoorzitter van de VW-groep, opgestapt. Mogelijk zorgt de wissel aan de top bij Volkswagen ervoor dat de Duitse autoconstructeur in de nabije toekomst alsnog de F1-arena betreedt.

image
Ferdinand Piëch probeerde als bestuursvoorzitter CEO Martin Winterkorn, en tevens toekomstig opvolger van Piëch, aan de kant te schuiven. Maar na een intense machtsstrijd en zonder steun van de rest van het bestuur isoleerde Piëch zichzelf, waarna hij afgelopen zaterdag besloot om zelf op te stappen.

Piëch dus weg bij Volkswagen en laat nu net diezelfde Piëch gezegd hebben dat hij nooit een merk zoals Audi naar de Formule 1 zou brengen zo lang Bernie Ecclestone aan het hoofd staat van de Formule 1. Toen Bernie Ecclestone dat tijdens het raceweekend in Bahrein vernam reageerde de Brit alvast gevat op die stelling.

“Niemand heeft me dat ooit verteld,” zei de F1-baas. “Maar indien dat het geval is, dan stap ik op. Ik zou maar al te graag onmiddellijk opstappen.”

Waarna hij er “Ik ben absoluut serieus” nog aan toevoegde. Maar de positie van Bernie Ecclestone is na het opstappen van Piëch geen breekpunt meer.

Opmerkelijk genoeg zei Bernie Ecclestone dat tegenover Eddie Jordan, die hem interviewde voor de Britse BBC. En laat het nu net Eddie Jordan zijn die het volgende heeft gezegd: “Winterkorn heeft er steeds sterk in geloofd dat de Formule 1 voor de merken van Volkswagen een mooi platform is. Persoonlijk gelooft hij er sterk in dat Volkswagen aanwezig moet zijn in de Formule 1.”

En net Winterkorn, nu dus nog CEO, is de favoriet om Ferdinand Piëch op te volgen ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België