logo
 

Magnussen: “Crash was mijn schuld”

13 maart 2015 — De Deen Kevin Magnussen, vorig seizoen nog vaste rijder bij McLaren en nu reserverijder, is eerder vandaag tijdens de tweede oefensessie gecrasht. De vervanger van Fernando Alonso in Australië geeft zichzelf de schuld.

image
Kevin Magnussen vervangt tijdens de Grote Prijs van Australië Fernando Alonso. De ultieme kans voor Magnussen om zich nogmaals te bewijzen, nadat hij vorig jaar aan de kant werd geschoven door McLaren. Vandaag heeft de Deen zich niet van de beste kant laten zien. In de zesde bocht van het Albert Park circuit verloor Magnussen de controle over zijn bolide en botste met de muur.

“Ik probeerde iets later te remmen, maar verloor de controle. Bij het ingaan van de zesde bocht kon ik de achterkant niet in bedwang houden. Daardoor gleed de auto weg. Ik kon een botsing met de muur niet voorkomen. Het was mijn eigen schuld. Het is erg jammer, maar soms gebeuren dergelijke dingen”, geeft Magnussen een verklaring voor zijn crash.

Magnussen is verder wel te spreken over de MP4-30. “De balans van de wagen zit goed, ook al willen we wel nog wat sneller kunnen. Hopelijk verloopt morgen alles goed en krijgen we meer vertrouwen tijdens de kwalificatie.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België