“Magnussen is een toekomstig wereldkampioen”

13 februari 2016 — Bij Renault hebben ze erg veel vertrouwen in Kevin Magnussen, volgens hen is de Deen zelfs een toekomstig wereldkampioen.


Magnussen werd anderhalve week geleden door Renault bevestigd als vervanger van Pastor Maldonado. Na een seizoen aan de kant te hebben gezeten kan Magnussen dit jaar aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 beginnen.

Tijdens zijn eerste seizoen, in 2014 bij McLaren, maakte hij een erg goede indruk. Magnussen moest bij McLaren echter plaats maken voor Fernando Alonso. Frederic Vasseur, racedirecteur bij Renault, twijfelde echter niet om Magnussen dit jaar een tweede kans te geven bij Renault.

“Hij kende twee jaar geleden een sterk seizoen bij McLaren en hij toonde zijn capaciteiten tijdens de junior-raceklassen zoals de Formule Renault 3.5,” aldus Vasseur. “Hij heeft het talent om voor overwinningen te strijden en zelfs het kampioenschap.”

“Het feit dat hij vorig jaar niet veel heeft kunnen rijden zal hem motiveren. Het is belangrijk voor ons want we weten dat 2016 voor ons geen eenvoudig seizoen zal worden. We weten van waar we beginnen en we hebben nood aan gemotiveerde karakters zoals Kevin om er hard voor te gaan,” besluit Vasseur.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België