Magnussen is teleurgesteld

13 december 2014 — McLaren heeft ervoor gekozen om met Fernando Alonso en Jenson Button verder te gaan. Dit betekent het einde voor Kevin Magnussen als rijder bij McLaren. De jonge Deen wordt aan de kant gezet ten voordele van Fernando Alonso. Uiteraard is Kevin Magnussen teleurgesteld. Maar de Deen kijkt vooruit en hoopt op een comeback bij McLaren.

image
McLaren heeft afgelopen week besloten Kevin Magnussen, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte bij McLaren, te degraderen van rijder naar test- en reserverijder. De Deen moet plaats maken voor Fernando Alonso. Door de komst van Fernando Alonso, wat geen verrassing was, moest ofwel Jenson Button ofwel Kevin Magnussen een stap opzij doen. Uiteindelijk gaat McLaren verder met Jenson Button. Button scoorde afgelopen seizoen twee keer zoveel punten als Kevin Magnussen.

Toch deed het de ronde dat Ron Dennis, McLaren-kopstuk, liever was doorgegaan met Kevin Magnussen, door de simpele reden dat de Deen nog jong is en dus veel potentie heeft. Maar Dennis kon het blijkbaar niet halen tegenover andere topmensen uit McLaren en Honda. Ook enkele sponsoren gingen graag door met Button, waardoor de wereldkampioen van 2009 volgend seizoen naast Fernando Alonso rijdt. Het wordt het zestiende seizoen voor de Brit.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik wil racen en dit is nu niet meer mogelijk,” reageert Kevin Magnussen op zijn degradatie. “Maar aan de andere kant maak ik wel nog deel uit van een geweldig team. Er zijn nog mogelijkheden voor mij om terug te keren in de Formule 1. Ik ben immers nog jong.” Magnussen ziet daarnaast ook wel mogelijkheden in zijn nieuwe rol: “Zelfs nu dat ik een stap terug moet doen, zijn er nog genoeg uitdagingen voor mij als derde rijder. McLaren is immers een uitdagend partnerschap aangegaan met Honda.”

Ron Dennis heeft, zoals het hoort, ook gereageerd op de degradatie van zijn protegé Magnussen. Hij wist te vertellen dat het hem pijn deed om Magnussen het slechte nieuws te vertellen. Daarnaast had Ron Dennis ook nog wat aanmoedigende woorden klaar voor de teleurgestelde Magnussen. Hij zei tegen Magnussen dat een rol als derde rijder niet meteen het einde van zijn carrière moet voorstellen: “Alonso en Häkkinen hebben dit ook gedaan, maar zijn later teruggekomen en kampioen geworden,” aldus Dennis.

Het ziet er wel naar uit dat Magnussen er niet op moet rekenen dat hij in 2016 terug voor McLaren zal rijden. Volgens Ron Dennis zijn Alonso en Button immers voor langere tijd vastgelegd. Alonso zou een driejarig contract ondertekend hebben, zonder ontsnappingsclausules. Button zou dan weer een contract hebben voor twee jaar.

Het wordt dus moeilijk voor Magnussen bij McLaren te rijden in 2016, maar dat wil niet zeggen dat hij niet in staat is om de overstap te maken naar een ander team.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Kevin MagnussenMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België