“Magnussen vervangt Maldonado bij Renault”

28 januari 2016 — In de loop van de komende dagen tekent Kevin Magnussen bij Renault een overeenkomst om Pastor Maldonado te vervangen als racepiloot, zo bericht 'Autosport'.


Twee weken geleden schreven we reeds dat er sterke aanwijzingen waren dat Kevin Magnussen mogelijk Pastor Maldonado zou vervangen als racepiloot bij Renault. Zo berichtte ‘Daily Telegraph’ dat Magnussen een bezoek had gebracht aan de fabriek in Enstone.

Pastor Maldonado zijn racezitje, als teamgenoot van Jolyon Palmer, was nochtans na de overname van het Lotus F1 team door Renault bevestigd. Er zit echter een flinke haar in de boter van het Venezolaanse oliebedrijf PDVSA zou haar sponsorverplichtingen niet nakomen.

Renault lijkt nog enig geduld getoond te hebben maar de beslissing zou voor 99% procent definitief genomen zijn. Magnussen zou volgende week woensdag op het hoofdkwartier van Renault voorgesteld worden als tweede rijder van de renstal. Er zou een kleine waterkans bestaan dat Maldonado alsnog zijn racezitje kan behouden, maar dan zouden Renault en PDVSA in de loop van de komende dagen opnieuw rond de tafel moeten gaan zitten en tot een overeenkomst komen. Die kans is volgens ‘Autosport’ echter bijzonder klein.

Indien Maldonado daadwerkelijk zijn racezitje bij Renault verliest verdwijnt met de Venezolaan mogelijk een veelbesproken figuur uit de Formule 1. Onlangs liet Mark Webber nog verstaan dat hij Maldonado de slechtste piloot op de startgrid van de Formule 1 vind (lees artikel). Enkel indien PDVSA plots met Manor rond de tafel zou gaan zitten zou de Venezolaan mogelijk alsnog in de Formule 1 kunnen blijven. Daar zijn nog steeds twee racezitjes vrij maar zo’n overstap lijkt onwaarschijnlijk.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België