logo
 

Maldonado behaalt eerst wk-punt van het seizoen voor Williams

28 juli 2013 — Eindelijk is het zover, het Williams F1 team heeft haar eerste wk-punt van het seizoen behaald.

En daarmee zijn ze uiteraard erg tevreden bij Williams, al is dit nog maar het begin. Williams heeft immers nog een lange weg af te leggen.Het scheelde immers niet veel of Williams had vandaag geen wk-punt behaald.

Maldonado reed immers op de elfde plaats met zo’n dertig seconden achterstand op de tiende plaats. Maar toen volgde de opgave van Nico Rosberg en vanaf dan was het vooral een kwestie van de race gecontroleerd uitrijden.

“Ik maakte van op de vijftiende plaats op de grid een erg goede start en ik kon vervolgens enkele plaatsen goedmaken tijdens de race door enkele succesvolle inhaalmanoeuvres. Sommige inhaalpogingen waren echt op de limiet maar toch succesvol. Op een circuit zoals dit, waar het erg moeilijk is om in te halen, is dat erg leuk” zei Maldonado na de race. “De wagen voelde echt consistent aan, misschien waren de tweede en derde stint iets minder dan de eerste, maar over het algemeen presteerde de wagen consistent. Ik wil nu echt op een constante basis punten blijven scoren voor Williams. Hopelijk is de tweede seizoenshelft een stuk beter.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België