logo
 

Maldonado beschuldigt Hamilton

24 juni 2012 — Pastor Maldonado legt de schuld van zijn aanrijding met Hamilton bij de Engelsman.

image

Maldonado kwam in de voorlaatste ronde aan de buitenkant bij Hamilton en in de volgende bocht aan de binnenkant, maar wel naast het circuit. Bij het insturen reed de Venezolaan in op de oud-wereldkampioen. Het manoeuvre kostte één van de twee de laatste podiumplaats.

Alhoewel de meeste (neutrale) bronnen de schuld leggen bij Maldonado, zegt de winnaar van de vorige gp in Spanje dat er geen incident geweest zou zijn als Hamilton hem ruimte had gegeven.

“Hij probeerde om mij van de baan af te duwen.” reageerde Maldonado. “Hij liet mij geen ruimte om op het circuit te blijven en de bocht naast hem te nemen. Ik sprong over de kerbstone en kon het incident niet vermijden.”

“Ik weet niet waarom hij zo reed. Hij had heel veel moeilijkheden met zijn banden . Hij was totaal verloren en op dat zelfde moment reed ik op een goed tempo. Hij probeerde een heel agressief manoeuvre op mij.”

Maldonado behaalde nog één punt door door te rijden zonder voorvleugel. Tot nu toe is er nog geen actie ondernomen door de stewards. Wordt waarschijnlijk nog vervolgd.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België