logo
 

Maldonado bestraft, Alonso start als zevende

24 november 2012 — Pastor Maldonado is na afloop van de kwalificatie voor de GP van Brazilië bestraft.

Maldonado had tijdens de kwalificatie een rood licht genegeerd waardoor hij een gewichtscontrole miste De Venezolaan kreeg daarvoor zijn derde waarschuwing van het seizoen, wat resulteert in een gridpenalty van tien plaatsen.

Pastor Maldonado was dit seizoen reeds bij heel wat incidenten betrokken en kreeg daarvoor ook verschillende bestraffingen en waarschuwingen. De Venezolaan kreeg zijn derde reprimande, ofwel waarschuwing, van dit seizoen wat meteen resulteerde in een gridpenalty. Maldonado is de allereerste rijder die dit seizoen drie reprimandes krijgt. Eerder werd Romain Grosjean wel al eens voor een race geschorst.

Voor zij die statistieken bijhouden. De gridpenalty van vandaag is de tiende bestraffing voor Maldonado dit seizoen. De Venezolaan kroont zich dit seizoen dan ook tot koning der bestraffingen. Hij heeft er dubbel zo veel als zijn naaste achtervolger.

De grootste winnaar van deze gridpenalty, naast negen andere rijders uiteraard, is Fernando Alonso. Voor Alonso is het echter cruciaal want de Spanjaard moest normaal gesproken van op de achtste plaats vertrekken, wat betekende dat hij van op de ‘vuile’ kant van het circuit moest vertrekken.

Door de gridpenalty mag Alonso nu als zevende vertrekken, wat uiteraard een beter perspectief biedt op een goede start morgen. Alle oneven gridplaatsen bevinden zich immers op de ideale rijlijn, waar meer grip is.

Zoals te lezen in onderstaand bericht van Alonso op twitter is de Spanjaard erg tevreden ...
image


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIAPastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België