logo
 

Maldonado bevestigt: “Ik ben mijn racezitje bij Renault kwijt”

01 februari 2016 — Na dagen van speculaties is het nu ook door Pastor Maldonado zelf bevestigd, de Venezolaan is zijn racezitje bij het Renault F1 team kwijt.


Reeds geruime tijd werd er gespeculeerd dat de Venezolaan Pastor Maldonado zijn racezitje bij het Renault F1 team, het vroegere Lotus F1 team, zou verliezen. Maldonado bevestigde nu zelf via twitter dat hij inderdaad zijn racezitje kwijt is.

Maldonado had zijn racezitje bij Lotus, en daarna Renault, vooral te danken aan sponsor PDVSA, de Venezolaanse oliemaatschappij. Er werd de voorbije weken gespeculeerd dat PDVSA zijn verplichtingen tegenover Renault niet nakwam, waardoor het racezitje van Maldonado in gevaar kwam. De serieuze daling van de olieprijs zou daarbij mee aan de basis liggen van de financiële problemen waarmee PDVSA kampt. Maldonado is daar nu het slachtoffer van.

In een uitgebreid bericht blikt hij terug op zijn autosportcarrière, waaronder het behalen van de G2-titel en zijn enige overwinning in de F1. Die behaalde hij tijdens de GP van Spanje 2012 voor Williams.

Maldonado bedankt in het bericht zijn familie en fans voor de steun en geeft toe dat zijn F1-carrière tot een einde komt.

Renault houdt woensdag in Parijs een persconferentie waarbij het haar plannen in de Formule 1 verder zal toelichten. Waarschijnlijk kondigt de Franse constructeur dan ook aan dat Kevin Magnussen naast Jolyon Palmer de tweede rijder zal worden.

Magnussen debuteerde in 2014 in de Formule 1 maar werd na amper een seizoen voor Alonso aan de kant geschoven. Vorig jaar was hij reserverijder bij McLaren, een rol die onze landgenoot Stoffel Vandoorne nu op zich neemt. Na een jaartje aan de kant te hebben gestaan ziet het er nu dus naar uit dat Magnussen dit jaar opnieuw zal kunnen racen in de Formule 1.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultPastor MaldonadoLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België