logo
 

Maldonado bijna weg bij Williams

29 oktober 2013 — Volgens Autosport is de scheiding tussen Williams en Pastor Maldonado bijna afgerond. image

Maldonado sprak vorig jaar zijn wens uit om wereldkampioen te worden met Williams, maar ondertussen staat de Venezolaan opnieuw met beide voeten op de grond. De prestaties van Williams zijn dit seizoen weer schrijnend, net zoals in 2011.

Maldonado is intussen al in gesprek met Sauber, Force India en Lotus, waarbij deze laatste de voorkeur geniet van de eenmalige GP-winnaar, maar dan hangt het echter nog wel af van een eventuele deal tussen Lotus en Quantum, want indien er een overeenkomst zou komen tussen beide partijen, dan kiest Lotus voor Nico Hülkenberg.

Maldonado ligt, samen met zijn sponsor, echter nog onder contract bij Williams tot en met 2015. PDVSA, de Venezolaanse oliemaatschappij achter Maldonado, is dus genoodzaakt om het contract af te kopen van de Britse renstal.

Volgens Autosport zijn de gesprekken hieromtrent in een afrondende fase, waardoor Maldonado bijna zo goed als vrij is om te gaan en staan waar hij wil. De compensatie die Williams zou ontvangen van de PDVSA zou de weg vrijmaken voor het team om Felipe Massa binnen te halen.

De Braziliaan geniet immers de steun van Braziliaanse bedrijven. Deze zijn bereid om Massa te steunen in de voortzetting van zijn carrière. Met de financiële back-up uit Venezuela en Brazilië zou Williams safe zitten voor volgend seizoen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België