Maldonado hoopte op F1-comeback na vertrek van Rosberg

20 januari 2017 — Na het vertrek van Nico Rosberg bij Mercedes hoopte Pastor Maldonado op een terugkeer naar de Formule 1.

image
Pastor Maldonado verloor zijn zitje bij Renault aan Kevin Magnussen voor aanvang van het seizoen 2016. De Venezolaan was vorig jaar in gesprek met Sauber, maar het kwam nooit tot een overeenkomst.

Omdat Mercedes op zoek moest naar een teamgenoot voor Lewis Hamilton, dacht Maldonado dat hij een kans maakte op een zitje bij een competitiever team dan Sauber. Mercedes koos voor Valtteri Bottas, waardoor Felipe Massa terugkeerde naar Williams. Pascal Wehrlein kreeg het laatste zitje bij Sauber.

Tegenover Motorsport.com vertelde Maldonado dat hij enkel interesse had in een terugkeer naar de Formule 1, als hij in een competitieve wagen kon rijden.

“Ik bekeek alle opties en wil nog steeds een mooi professioneel programma. Natuurlijk is de Formule 1 één van de categorieën waarin ik interesse toon. Ik had de kans om terug te keren, maar ik wou het enkel onder de juiste condities, niet zoals bij mijn vorige ervaring met Formule 1.”

“Na het vertrek van Rosberg kon er een domino-effect ontstaan waardoor ik een goede kans kon maken op een zitje. Maar dingen draaiden anders uit dan verwacht. Er was ook de mogelijkheid om naar Sauber te gaan, wat een goed team is. Sauber heeft heel wat ervaring, maar heeft het de laatste tijd moeilijk. Uiteindelijk besloten we beiden niet met elkaar verder te gaan. Het is een moeilijke tijd voor heel wat teams, niet alleen Sauber, omdat hun financiële toestand doorslaggevend is.”

Maldonado wordt de laatste dagen gelinkt aan IndyCar, ook al staat hij open voor alle takken van de motorsport zoals WEC, IndyCar en Formule E.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België