logo
 

Maldonado: “Ik verander voor niets of niemand mijn rijstijl”

09 juli 2012 — Pastor Maldonado raakte ook in Silverstone opnieuw betrokken in een veelbesproken aanrijding. De Venezolaan ziet echter geen enkele reden waraom hij zijn racestijl zou moeten wijzigen."

image

Het was de tweede race op rij dat Maldonado verantwoordelijk was voor brokken op het circuit. In Valencia reed Maldonado tegen Lewis Hamilton en in Silverstone reed hij tegen Sergio Perez. Die twee kennen elkaar al van tijdens de vrije oefensessies in Monaco. Ook daar reed de Venezolaan immers tegen Perez.

Men zou vervolgens verwachten dat Maldonado een zware bestraffing zou krijgen, op zijn minst een gridpenalty van enkele plaatsen, maar niets is minder waar. Het bleef bij een boete van 10 000 euro. Op zich zeer opmerkelijk als je weet dat het niet het eerste incident was waarbij de Venezolaan als schuldige werd aangeduid.

Ondertussen legt Maldonado alle kritiek naast zich neer en ziet hij dan ook geen enkele reden waarom hij zijn rijstijl of benadering van de races zou moeten aanpassen.

“Ik heb de steun van het team omdat op de data waarmee we naar de stewards gingen duidelijk te zien was dat ik de controle over de wagen verloor,” zei Maldonado tegenover Autosport. “Ik denk dat ik gewoon pech ken. Ik accepteer de bestraffing die ik kreeg omwille van mijn aanrijding met Lewis, al kende ik daar wel wat pech omdat ik door de kerbstone totaal geen grip had.”

“Vandaag reden we (Maldonado en Perez, nvdr.) allebei met DRS open. Ik ging naar de binnenkant van het circuit, dus de positie was voor mij en hij remde erg laat. Ik stond op koude banden en kon geen richting uit, het gevolg daarvan heb je zelf gezien.”

De lof die Pastor Maldonado kreeg voor zijn overwinning in Spanje is ondertussen al lang vervlogen en veranderde in hevige kritiek omwille van zijn incidenten. Het is aan de Venezolaan om deze situatie nu om te keren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België