logo
 

Maldonado mikt op een podiumplaats

23 juni 2012 — Pastor Maldonado start morgen als derde aan de grote prijs van Europa in Valencia. De winnaar van de Spaanse gp ziet zijn kans om morgen zijn tweede zege te behalen.

image

Bij Williams hadden ze dit weekend problemen om de banden op temperatuur te krijgen maar met de hoge temperaturen deze namiddag kon Maldonado zich naar de derde startplek rijden.

“De wagen was redelijk snel gisteren maar we sukkelden wat met de zachte band. Met de hardere band onder de wagen had ik een ander gevoel. We hebben er dan ook hard aan gewerkt om te begrijpen waarom we deze morgen nog steeds problemen hadden, vooral op de zachte compound. Dat lukte tijdens de kwalificaties.”

“Williams wordt steeds beter en beter en ik ben heel tevreden met het team. Morgen is er opnieuw een kans om op het podium te belanden. De strategie zal heel belangrijk zijn, samen met de hitte. Voor de lange stints zullen we beter zijn op de hardere band. Banden hebben we alvast genoeg om er succesvolle race van te maken. Ik kijk er naar uit.”


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België