logo
 

Maldonado niet verrast over sterke kwalificatie

12 mei 2012 — Pastor Maldonado vertrekt morgen vanop de tweede startplaats in de Grote Prijs van Spanje. De Venezolaan wist echter deze ochtend al dat Williams zou kunnen stunten tijdens de kwalificaties.

image

Het is sinds 2006 geleden dat Williams in droog weer vanop de eerste startrij aan een grand prix mag beginnen. Zes jaar geleden bemachtigde Mark Webber in Monaco de tweede startplaats, en vandaag was het raak voor Maldonado. De piloot was zowel tijdens Q1 als Q2 vooraan in de tijdstabel te vinden en in Q3 leek het er zelfs even op dat de Venezolaan de pole zou pakken. Hamilton snoepte hem deze in extremis nog af.

De realistische coureur verklaarde na afloop van de kwalificaties echter dat er vanochtend reeds duidelijke indicaties waren voor een goed resultaat.

“Vrijdag dachten we al dat de top 10 mogelijk moest zijn, maar deze ochtend was ik echt verrast door de snelheid van de wagen, vooral met weinig brandstof”, verklaarde een opgeluchte Maldonado.

Daarnaast heeft de Venezolaanse coureur er alle vertrouwen in dat hij de goede kwalificatie zal kunnen omzetten in een sterk resultaat tijdens de race van morgen.

“We hebben sinds het begin van dit seizoen constant hard gewerkt om de banden en de wagen optimaal te begrijpen. Hierdoor ziet de bolide er echt snel uit op dit moment en hebben we wederom een duidelijk stap voorwaarts gemaakt. Ons zwakke punt, meer bepaald de kwalificaties, hebben we nu eindelijk weten te verbeteren”, besloot Maldonado.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België