logo
 

Maldonado prijst wagen en gemaakte vooruitgang

13 mei 2012 — Pastor Maldonado pakte vandaag zijn eerste zege ooit in de formule 1. De overwinning zal om een paar redenen de geschiedenisboeken ingaan: nog nooit won een Venezolaan een grote prijs en Williams laatste zege was die van Juan Pablo Montoya in Brazilië in 2004.

image

Maldonado startte goed maar kon Fernando Alonso niet afhouden. Na hun tweede pitstop kwam de Williams-rijder voor de Spanjaar te zitten en zo kon hij de race verder controleren, ook al moest hij ook nog op de banden letten.

“Het was close.” reageert de Venezolaan. “We moeste letten op de bandenslijtage dus kon ik niet al te hard pushen. Ik moest de banden in leven houden op het einde en zo kon Ferando (Alonso) nog dicht komen. Op sommige momenten was hij heel dichtbij op het einde van het recht stuk, maar ik kon het verschil onder controle houden.”

“Ons tempo vandaag was zeer goed, de wagen ook en zeker ook het team. Tijdens de laatste pitstop maakten we ook nog een klein foutje, maar dat had weinig invloed”. Maldondo vertelde ook dat de prestatie liet zien hoeveel vooruitgang we hebben gemaakt sinds vorig jaar. Toen scoorde Wiiliams maar 5 punten, waardoor ze als laatste van de niet-nieuwe teams eindigden in het constructeurskampioenschap.

“Het is een geweldige dag, voor mij en voor heel het team. We hebben zo hard gewerkt om de wagen te verbeteren ten opzichten van vorig jaar. Het was een moeilijke race en ook een moeilijk om een goede strategie te kiezen vanwege de achterbanden. Al na een paar ronden begonnen die te slijten en had ik er moeite mee. Toch moet ik zeggen dat ik heel blij ben met deze wagen die vanaf ronde één al heel competitief was.”


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België