logo
 

Maldonado: “Zege in Monaco is mogelijk”

20 mei 2012 — Pastor Maldonado behaalde in Spanje zijn eerste overwinning in de Formule 1. De Venezolaan kijkt echter al vooruit en acht het niet onwaarschijnlijk dat hij ook in Monaco aanspraak kan maken op de overwinning.

image

Pastor Maldonado reed een uitstekende wedstrijd op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. De Venezolaan haalde het van ondermeer thuisrijder Fernando Alonso. Williams presteert een stuk beter dan vorig seizoen en aangezien Maldonado in Spanje kon zegevieren, waarom zou dat dan ook niet in Monaco kunnen?

Op het circuit van Monaco is het verschil tussen de topteams en de teams uit het middenveld sowieso al kleiner dan op de meeste andere circuits. Wetende dat het ridjersveld dit seizoen extreem dicht op elkaar zit, dan kan Monaco wel eens voor een nieuwe verrassing zorgen ...

“Uiteraard gaan we ons uiterste best doen,” zei Maldonado tegenover Sky Sports. “Zoals je kan zien zitten alle teams erg dicht bij elkaar. Het kampioenschap is erg close, over het algemeen zijn de verschillen erg klein. We worden ook steeds beter en beter. Momenteel hebben we niet de snelste wagen maar we doen ons uiterste best en waarom ook niet? De Formule 1 verandert constant. Het zal moeilijk worden maar we gaan zeker en vast opnieuw proberen om voor de overwinning te gaan.”

Eerder liet Nico Rosberg reeds verstaan dat hij verwacht dat minstens een tiental rijders in Monaco aanspraak kunnen maken op de overwinning.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België