logo
 

Maldonao crasht en verliest kostbare punten

18 maart 2012 — Pastor Maldonado haalde vandaag de eindstreep niet. De Venezolaan crashte in de laatste ronde toen hij op een zesde plek reed, net achter Fernando Alonso. De crash was volgens hem geen gevolg van zijn jacht op de Spanjaard.

image

Volgens de Williams-rijder is het niet meer dan een race-incident. De vijfde plaats lag volgens Maldonado niet binnen zijn bereik. “Het ging heel snel. Ik verloor de controle over de achterkant en kwam tegen de muur terecht. Zo is het gebeurd.”

“Ik had al lang vrede genomen met de zesde plaats, want ik probeerde hem al voorbij te steken in bocht 3 en dat lukte niet. Alonso was wel trager. Zijn tempo was niet zo hoog. Misschien zat ik te dicht achter hem aan en verloor ik daarom de achterkant.”

“Ik concentreerde me niet speciaal op iets. Ik pushte zoals normaal en hield ook mijn banden en andere parameters in het oog. Ik heb genoten van ons gevecht, maar misschien zat ik gewoon te dicht op hem.”

Voor Williams is het een serieuze domper. De renstal reed vorig jaar een zeer teleurstellend seizoen maar de kwalificatie van gisteren en de race vandaag doen het beste vermoeden voor de rest van het seizoen.


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Pastor MaldonadoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België