Manager Kubica: “Renault heeft de woorden van Kubica verdraaid”

24 november 2011 — Gisteren kondigde Lotus Renault GP aan dat Robert Kubica niet op tijd fit zou zijn voor de start van het nieuwe F1-seizoen. Daniele Morelli, de manager van Kubica, beweert nu echter dat het team de verklaring van Kubica verdraaid zou hebben.

image

De manager van Kubica ontkent nu dat de Pool zou verklaard hebben dat hij zeker niet fit zou zijn tegen de eerste race van het seizoen. Volgens Morelli zou Kubica verklaard hebben dat hij niet kan garanderen dat hij fit is tegen de eerste testsessie van het seizoen.

Morelli zegt ook dat Kubica zijn contract eind dit jaar afloopt en niet eind 2012 zoals Lotus Renault GP beweert. Lotus Renault GP verklaarde ook dat het met de Pool in onderhandeling was om dat contract te verlengen tot 2013.

“Ik begrijp niet waarom Renault de woorden van Robert verdraait,” zei Morelli tegenover Gazzetta dello Sport. “Het is niet juist dat hij niet klaar zou zijn tegen het begin van het F1-seizoen 2012. Hij heeft gezegd dat hij niet zeker is of hij klaar zal zijn tegen de eerste voorbereidende test.”

“We hopen uiteraard dat hij klaar is voor 2012 maar indien de vertraging enkele maanden zou zijn dan is er nooit gesproken over 2013. Renault gaat zijn eigen gang met de keuze van de rijders en wij zullen naar alternatieven kijken.”

Ook wat de looptijd van het contract tussen Kubica en Lotus Renault GP betreft verschilt Morelli van mening met het team.

“Het contract loopt niet tot in 2012. Het stopt eind december dus in januari zijn we vrij om elke richting uit te gaan die we zelf wensen,” zegt Morelli.

Morelli houdt er duidelijk een compleet andere mening op na dan Lotus Renault GP. Een van de beide partijen zal alvast gelijk hebben want op het vlak van contracten kan er maar één datum zijn waarop het contract afloopt.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België