Manager Stoffel Vandoorne heeft vertrouwen in F1-toekomst

04 september 2018 — Ondanks het nieuws gisteren dat Stoffel Vandoorne eind dit seizoen het McLaren F1 team verlaat behoudt Allessandro Alunni Bravi, de manager van Stoffel Vandoorne, het vertrouwen in een F1-toekomst voor onze landgenoot.


De voorbije weken waren er al speculaties dat Stoffel Vandoorne zijn racezitje bij McLaren zou verliezen. Er werd zelfs gesuggereerd dat Vandoorne nog tijdens het seizoen aan de kant zou geschoven worden.

Dat is echter niet het geval en na de aankondiging van McLaren gisteren weten we dat Stoffel Vandoorne het seizoen volmaakt en aan het einde van het seizoen vervangen wordt door de 18-jarige Brit Lando Norris.

“Het is goed dat alles nu officieel is en dat er duidelijkheid is,” aldus Allessandro Alunni Bravi tegenover ‘La Derniere Heure’.

Alunni Bravi zei vorige week nog dat hij er 100 procent van overtuigd is dat Vandoorne in 2019 op de startgrid van de Formule 1 zal staan. Wanneer hem gevraagd wordt of hij nog steeds achter zijn uitspraak staat antwoordt hij als volgt.

“Ja. Ik ben rustig en heb vertrouwen in zijn toekomst als racepiloot in plaats van als reserverijder Dat is onze prioriteit.”

“Stoffel is een geweldige rijder met twee jaar ervaring in een team dat moeilijkheden ondervindt. Hij heeft ook veel van Fernando geleerd en was één van zijn beste teamgenoten.”

Volgens de laatste geruchten zou Sauber niet echt een mogelijkheid zijn, ook al heeft Vandoorne een goede band met Frederic Vasseur, de huidige teambaas bij het Zwitserse team. Toro Rosso is een ander team dat als mogelijkheid wordt beschouwd.

Doordat Pierre Gasly na dit seizoen overstapt van Toro Rosso naar Red Bull heeft Red Bull een probleem want in haar talentenprogramma zit niet voldoende ‘jong bloed’ om de leemte op te vullen. Stoffel Vandoorne zou dus perfect passen in het plaatje, al zou ook best kunnen dat Daniil Kvyat terugkeert.

Uitgerekend de Rus die door Red Bull na zijn promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing terug gedegradeerd werd naar Toro Rosso om plaats te maken voor Max Verstappen, en vervolgens vorig seizoen gedumpt werd, zou wel eens één van de grootste concurrenten van Stoffel Vandoorne kunnen worden voor een racezitje bij Toro Rosso.

Wanneer Allessandro Alunni Bravi gevraagd wordt wat er met Vandoorne gebeurt indien hij geen racezitje bij Sauber of Toro Rosso weet te bemachtigen antwoordt de manager van Vandoorne: “We hebben een plan A, B en C”.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België