Manor bevestigd: Haryanto neemt ook deel aan de GP van Duitsland

28 juli 2016 — Manor Racing heeft bevestigd dat Rio Haryanto ook dit weekend voor het team rijdt en dus zal deelnemen aan de GP van Duitsland.


Met de bevestiging dat Haryanto in Duitsland voor Manor zal racen, ziet het er meteen ook naar uit dat de Indonesiër de nodige sponsorgelden bij elkaar heeft gekregen om ook de rest van het seizoen af te werken.

Vorige week liet Haryanto verstaan dat hij waarschijnlijk het seizoen zou afwerken indien hij ook in Hockenheim aan de start zou verschijnen van de GP van Duitsland.

“We zullen zien,” antwoordde Haryanto toen op de vraag of hij ook de rest van het seizoen bij Manor zou kunnen afwerken. “Indien jullie mij in Hockenheim zien dan denk ik dat ik ook zeker ben van mijn deelname aan de rest van het seizoen.”

De voorbije dagen waren er wel heel wat geruchten en speculaties ontstaan over mogelijke vervangers voor Haryanto. Ook de naam van onze landgenoot Stoffel Vandoorne viel daarbij. McLaren ontkende echter al dat Vandoorne voor Manor Racing in actie zou komen.

Manor bevestigde Haryanto dan wel voor de GP van Duitsland, over de rest van het seizoen repte de renstal met geen woord. Die bevestiging lijkt echter maar een kwestie van tijd te zijn.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België