logo
 

Manor F1 team klaar voor emotionele terugkeer naar Monaco

18 mei 2015 — Het Manor F1 team keert deze week met gemengde gevoelens terug naar Monaco.


Voor het Manor F1 team, het voormalige Marussia, is de terugkeer naar Monaco er een met gemengde gevoelens.  Het was immers vorig jaar in Monaco dat Jules Bianchi twee cruciale wk-punten wist te behalen. De Fransman crashte later tijdens het seizoen tijdens de GP van Japan en ligt nog steeds in coma.

De negende plaats van Bianchi tijdens de GP van Monaco vorig jaar bleek nadien echter cruciaal te zijn voor het overleven van de renstal. Marussia wist het F1-seizoen 2014 daardoor immers als negende af te sluiten in het constructeurskampioenschap. Die negende plaats leverde de nodige miljoenen prijzengeld op, die vervolgens cruciaal waren om een nieuwe investeerder te vinden en een doorstart te maken als het Manor F1 team.

Graeme Lowdon, de sportief directeur bij Manor, liet eerder dit seizoen reeds verstaan dat de doorstart van de renstal enkel en alleen mogelijk was door de negende plaats die Bianchi vorig jaar in Monaco behaalde.

“Bizar genoeg zal het moeilijker zijn om in Monaco te rijden dan in Suzuka, omdat we er zo’n goede herinneringen aan hebben,” zei Lowdon tegenover F1i. “Ik denk dat er heel wat emoties zullen zijn want het is overduidelijk een plaats waar we heel, heel mooie tijden beleefd hebben.”

“We beleefden echt een raceweekend op een achtbaan met bestraffingen, het wisselen van de versnellingsbak, inhaalmanoeuvres, safety cars, alles gebeurde toen. Het was echt een achtbaanrit maar ik herinner me nog dat Jules over de finish reed het was voor iedereen binnen het team een fantastisch gevoel. Ik denk dat iedereen er een bijzonder gevoel en gedacht bij zal hebben, want we hebben er zo’n goede herinneringen.”

In de aanloop naar het raceweekend in Monaco plaatste het Manor F1 team onderstaande emotionele foto van Lowdon en Bianchi online.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België