Manor F1 team op het matje geroepen door de FIA

14 maart 2015 — Het Manor F1 team heeft naast de oefensessies ook niet deelgenomen aan de kwalificatie. Zoals verwacht, maar dat zint de FIA duidelijk niet en daarom heeft de FIA de renstal op het matje geroepen.


Zo’n drie uur nadat de kwalificatie voor de GP van Australië was afgelopen werd het Manor F1 team bij de stewards op het matje geroepen. De renstal moet zich verantwoorden waarom het niet heeft deelgenomen aan de kwalificatie in Melbourne.

Reeds gans het weekend ondervindt Manor de nodige problemen om haar wagens klaar te krijgen. De problemen zijn zowel van technische als softwarematige aard. Om 20 uur lokale tijd mocht de renstal het gaan uitleggen bij de stewards.

“Een teamverantwoordelijke moet zich om 20 uur melden bij de stewards,” luidde het in een mededeling van de FIA. “De stewards vragen een schriftelijke uitleg met de reden waarom het team niet heeft deelgenomen aan de kwalificatie voor de GP van Australië 2015 en dit na een brief van de FIA op 20 februari.”

Vlak voor de start van de kwalificatie zei sportief directeur Graeme Lowdon nog het volgende tegen Sky Sports: “Ik denk dat we heel wat progressie geboekt hebben, we hebben gisteren serieuze stappen voorwaarts gezet, maar ik denk niet dat we op tijd klaar zullen geraken. We blijven er volledig voor gaan maar moeten enkele problemen opgelost zien te krijgen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België