Beleeft Manor een ‘normaal’ raceweekend in Maleisië?

23 maart 2015 — Het Manor F1 team hoopt op het circuit van Sepang eindelijk echt in actie te kunnen komen en een 'normaal' raceweekend te beleven.


Het Manor F1 team haalde maar net de start van het nieuwe F1-seizoen, al is dat relatief, aangezien de renstal wel afreisde naar Melbourne maar aan geen enkele sessie van het raceweekend van de GP van Australië deelnam.

De renstal werd geconfronteerd met diverse problemen en werd zelfs bij de stewards op het matje geroepen om verantwoording af te leggen. In Maleisië hoopt het Manor F1 team nu een ‘normaal’ raceweekend te beleven. Dat zal het rijdersduo ongetwijfeld ook hopen, want Will Stevens en Roberto Merhi kwamen nog niet in actie dit seizoen.

Het Manor F1 team bevestigde trouwens dat Roberto Merhi ook in Maleisië voor de renstal in actie zal mogen komen. U was het misschien al vergeten, maar het tweede racezitje bij Manor kan van race tot race wijzigen, aangezien Merhi niet bevestigd is als vaste rijder voor een volledig seizoen.

“We zijn teruggekeerd naar Engeland om op technisch vlak ons te heroriënteren en verder te bouwen op de praktijkervaring die we in Melbourne opgedaan hebben. We bevinden ons nu dan ook in een andere situatie dan twee weken geleden,” aldus John Booth, de teambaas van het Manor F1 team. “Nogmaals, de mate waarin we progressie boeken, is gezien de omstandigheden indrukwekkend. Iedereen binnen het team levert fantastisch werk.”

“Sepang zorgt steeds voor een unieke uitdaging en dat door de serieuze warmte en de plotse en hevige regen die kan opduiken. We kijken er echter naar uit om onze wagen en onze twee jonge rijders te laten debuteren,” besluit Booth.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België