Manor niet bestraft voor missen GP van Australië

15 maart 2015 — De FIA heeft besloten om het Manor F1 team niet te bestraffen, ondanks dat het aan geen enkele sessie van de GP van Australië heeft deelgenomen.


Het Manor F1 team haalde in allerlaatste instantie de F1-grid, al is dat misschien zelfs overroepen, want op de startgrid zelf stond de renstal niet. Meer zelfs, Manor nam aan geen enkele sessie van het raceweekend in Australië deel.

De renstal nam aanvankelijk niet deel aan de oefensessies op vrijdag. Maar toen Manor ook de derde oefensessie en de kwalificatie op zaterdag mistte werden verantwoordelijken van het team bij de stewards geroepen om uitleg te geven. Will Stevens en Roberto Merhi kwamen op geen enkel moment in actie en dat zinde de FIA overduidelijk niet. Manor overtrad daardoor immers artikel 13.2 (f) van het sportief reglement, dat stelt dat een F1-team aan iedere sessie van een raceweekend moet deelnemen.

Nadat de stewards overleg gepleegd hadden met de verantwoordelijken van het team oordeelden deze echter dat het team niet bestraft moet worden. De renstal wist de stewards er van te overtuigen dat ze met de intentie tot racen naar Melbourne waren afgereisd. Wat in het voordeel van Manor spreekt is dat ze met voldoende personeel en materiaal naar Melbourne waren gekomen. Bovendien werd er constant aan de wagens gewerkt om alsnog eventueel op tijd klaar te zijn. De wagens uit 2014 die werden aangepast aan het reglement voor 2015 doorstonden bovendien de scruteneering.

Dit alles was voldoende voor de stewards om te oordelen dat er geen straf opgelegd diende te worden, al zal Manor dit binnen twee weken in Maleisië ongetwijfeld niet moeten herhalen ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België