logo
 

Manor verliest sponsor na degradatie Haryanto

15 augustus 2016 — Het Manor F1 team heeft door de degradatie van Rio Haryanto een sponsor verloren.


De voorbije week liet het Manor F1 team weten dat Rio Haryanto zijn racezitje bij de renstal kwijt is en dat hij de stap opzij moest zetten naar de rol van reserverijder.

Haryanto kon voor de tweede seizoenshelft niet aan zijn contractuele verplichtingen voldoen. De Indonesiër kwam naar verluidt zo’n 7 miljoen euro tekort om ook tijdens de tweede seizoenshelft racepiloot bij Manor te blijven.

Esteban Ocon zal hem vervangen als racepiloot maar de degradatie van Haryanto naar de rol van reserverijder heeft echter meteen ook sponsorgevolgen voor de renstal. Pertamina, het oliebedrijf van de Indonesische overheid, trekt zich immers terug als sponsor van het Manor F1 team.

“Manor Racing heeft ons aangeboden om door te gaan met de sponsoring. We hebben echter besloten om dat niet te doen,” aldus een woordvoerder van Pertamina tegenover de ‘Jakarta Post’.

Eerder had ook al een woordvoerder van de Indonesischer regering vorige week laten weten teleurgesteld te zijn met de beslissing die Manor had genomen.

Pertamina was onder meer terug te vinden op de race-overall van Rio Haryanto alsook de achtervleugel van de F1-bolide van Manor.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Rio HaryantoManor

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België