Manor wacht met introductie van haar nieuwe wagen tot in 2016

11 september 2015 — Het Manor F1 team zal dit seizoen haar nieuwe wagen niet meer introduceren.


Manor, het vroegere Marussia F1 team, haalde ternauwernood de startgrid van het seizoen. Het team bracht twee lichtjes aangepaste F1-bolides van vorig jaar mee naar Melbourne, nadat het uitzonderlijk toestemming had gekregen om met aangepaste wagens van vorig jaar te racen. In actie kwamen ze echter niet, dat gebeurde pas de race nadien, in Maleisië.

Het was de bedoeling dat Manor tegen de zomer of kort daarna een nieuwe wagen zou introduceren. Nadat de introductie van de nieuwe wagen enkele keren werd uitgesteld, is nu beslist om dit jaar geen nieuwe wagen meer te introduceren.

‘Het was in het begin van het jaar de bedoeling om enkele belangrijke aanpassingen te doen aan het chassis en de power unit en dat gedurende het seizoen 2015,” aldus sportief directeur Graeme Lowdon. “Naarmate we ons verder ontwikkelden en meer mensen in dienst namen, werd het steeds minder haalbaar en interessanter om ons te focussen op de ontwikkeling van ons volgende chassis.”

Vooral het feit dat het Europees deel van het F1-seizoen er nu opzit er heel wat overzeese races nu zitten aan te komen zorgt voor onder meer logistieke problemen.

“De snelheid waarmee we ons chassis ontwikkeld hebben is goed en het ideale moment om de knop door te drukken voor de introductie ervan werd steeds verder achteruit geschoven. Iedereen heeft er alle vertrouwen in dat wanneer de volgende wagen geïntroduceerd wordt, dat het dan een erg grote stap vooruit zal zijn. Ik denk dat het pas volgend jaar zal zijn. We krijgen nu de overzeese races en met de productietijd die noodzakelijk is zou het erg moeilijk zijn om de nieuwe wagen dit jaar nog te introduceren,” besluit Lowdon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België