Manor wil in Australië aan de start staan en bevestigt Will Stevens als rijder

25 februari 2015 — Manor heeft Will Stevens bevestigd als rijder en hoopt om binnen twee weken aan de start te staan van de GP van Australië.


Het Manor F1 team, het vroegere Marussia F1 team, heeft vandaag een update gegeven over haar toekomstplannen. De renstal hoopt om binnen een goede twee weken aan de start te staan van de GP van Australië.

Het F1-team is volop bezig met het aanpassen van haar wagen uit 2014 aan de vereisten en regels voor het F1-seizoen 2015. De renstal beweert de voorbije weken grote stappen te hebben gezet en bevestigde alvast Will Stevens als racepiloot. Een tweede racepiloot werd nog niet bevestigd.

“Het Manor F1 team maakt serieus progressie met het oog op de seizoensopener van het F1-seizoen 2015 in Australië, over amper twee weken,” luidt het in een mededeling van het Manor F1 team. “De volgende opwindende stap daarin is de aankondiging van haar eerste rijder en dat is Will Stevens.”

“Will is bekend bij het team van zijn periode als reserverijder bij Marussia. Tegen het einde van het F1-seizoen 2014 reed hij even ook als racepiloot voor Caterham.”

Ook wat de wagen betreft wordt er blijkbaar de nodige progressie geboekt. Het team hoopt dan ook om in Melbourne op de startgrid te kunnen staan.

“De wagen waarmee Manor wil deelnemen aan het nieuwe seizoen bevindt zich in een vergevorderd stadium. In de fabriek in in Dinnington werkt het personeel 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7, om alles op tijd klaar te krijgen tegen 6 maart, wanneer alles uiterlijk op het vliegtuig richting Australië moet geplaatst worden,” besluit het team.

De kans neemt dus toe dat we alsnog tien teams op de startgrid van de Formule 1 krijgen.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België