logo
 

“Manor wordt geen juniorteam van Mercedes”

01 september 2016 — Manor rijdt dit jaar met Mercedes-motoren. Met Pascal Werhlein en Esteban Ocon zitten ook twee protegés van Mercedes in de wagen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff ziet een intense samenwerking met Manor ook zitten, al zal het nooit een juniorteam worden.


Toto Wolff ziet heel wat voordelen in de samenwerking met Manor.

“Toen we enkele jaren geleden met de Formule 1 begonnen, was er geen geld voor een juniorprogramma”, begint de teambaas van Mercedes. “Op die manier liepen we Max Verstappen mis. Wij konden hem enkel een zitje in de GP2 aanbieden, Red Bull had daarentegen de mogelijkheid hem meteen in de F1 bij Torro Rosso te stallen.”

De laatste twee jaar heeft Mercedes echter een betere onderhandelingspositie. Ieder team wil wel een motor van het merk in de wagen hebben liggen.

“Na een paar weken onderhandelen met Manor, werkten we op die manier een deal uit voor Pascal (Wehrlein). Hetzelfde gebeurde vorige maand, toen de plaats van Haryanto vrijkwam”, legt Wolff uit. “We leveren de motor met korting en we ondersteunen Manor ook op een paar andere vlakken.”

“Als Manor blij is met de prestaties van Ocon en Wehrlein, kunnen we ons engagement volgend jaar verder zetten en misschien de motoren aan een gunstigere prijs leveren.”

Zonder te specifiëren hoe, ziet Wolff een intensere samenwerking met Manor wel zitten, al zal het nooit een relatie uitbouwen met de renstal zoals Red Bull met Torro Rosso.

“We zijn geen aandeelhouder en willen dat ook niet worden. We zullen nooit een tweede team bezitten in de Formule 1,” besluit Toto Wolff

Geschreven door Mika Tuyaerts


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: ManorMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België