logo
 

Manor zet opnieuw een stap vooruit: “Ik ben dolblij”

11 april 2015 — Beide wagens van het Manor F1 team slaagden erin om zich op eigen kracht te kwalificeren voor de GP van China. De renstal zetten dan ook opnieuw een belangrijke stap vooruit.


In Australië kwamen ze geen enkele keer in actie en in Maleisië moesten ze na de kwalificatie opgevist worden door de stewards, maar in China kwalificeerden beide wagens zich voor de GP van China.

Bij het Manor F1 team zijn ze dan ook tevreden over de progressie die geboekt is sinds de race in Sepang, waar slechts één van beide wagens aan de start verscheen. In Shanghai slaagden Will Stevens en Roberto Merhi erin om zich binnen de 107 procent-regel te kwalificeren.

“Ik ben zeer, zeer tevreden. Het waren enkele enorm zware maanden,” aldus Teambaas John Booth.

Ook sportief directeur Graeme Lowdon was erg tevreden na de kwalificatie.

“We hebben op korte termijn heel wat progressie geboekt,” zei Lowdon na de kwalificatie. “Ik denk, alles in beschouwing genomen, zie je duidelijk dat er een kloof is met twee wagens. Maar als je rekening houdt met al onze beperkingen dan zou de kloof volgens mij eigenlijk nog iets groter moeten zijn.”

Manor gebruikt nog steeds een aangepast chassis uit 2014 met de Ferrari-motoren van vorig jaar. Het betekent meteen ook dat Manor nog niet profiteert van de progressie die Ferrari met haar 2015-motor heeft geboekt. Wanneer Manor haar 2015-wagen introduceert kan daardoor mogelijk een serieuze stap vooruit gezet worden (Lees: Succes van Ferrari zal domino-effect hebben op het Manor F1 team).

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België