“Het Manor F1 team zou niet bestaan zonder Jules Bianchi”

19 maart 2015 — Volgens John Booth, de teambaas van het Manor F1 team, zou de doorstart van de renstal Marussia niet mogelijk geweest zijn zonder Jules Bianchi.


Het was immers dankzij Jules Bianchi zijn negende plaats tijdens de GP van Monaco dat Marussia als negende eindigde in het constructeurskampioenschap. Die negende plaats gaf recht heel wat miljoenen uit de pot met prijzengeld. Dat prijzengeld was uiteindelijk cruciaal om een investeerder te vinden voor de doorstart van de renstal.

Volgens John Booth was er zonder Jules Bianchi vandaag dan ook geen sprake meer van de F1-renstal.

“Zonder hem, zonder die twee punten die hij vorig jaar in Monaco behaalde, zouden we er vandaag niet meer geweest zijn,” zei Booth tegenover Auto Hebdo. “Uiteindelijk heeft dat de investeerders overtuigd van het potentieel dat de renstal heeft.”

“Hier nu van de partij zijn is onze manier om tegen Jules te zeggen dat de race niet gereden is tot de zwart-wit geblokte vlag gevallen is. Ik weet niet of onze aanwezigheid in de Formule 1 enige hulp en steun voor de ouders van Jules is. Ik hoop het echter, hoe klein misschien ook. We zijn de eersten die uit zo’n verschrikkelijk moeilijke situatie zijn opgestaan en daardoor is Manor ook ontstaan. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat ook Jules zijn strijd zal winnen.”

Bianchi ligt nog steeds in een coma na zijn crash tijdens de GP van Japan. Kort na dat raceweekend werd het Marussia F1 team onder curatele geplaatst maar dankzij een investeerder en de miljoenen uit de pot met prijzengeld kon de renstal echter een doorstart maken als het Manor F1 team.

De renstal was in Australië aanwezig voor de eerste race van het nieuwe F1-seizoen maar reed geen meter. In Sepang, waar de GP van Maleisië zal plaatsvinden, zien we hopelijk beide wagens van het Manor F1 team voor het eerst in actie.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België